به گزارش هفت چشمه به نقل ازشبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حسن روحاني رئيس جمهور دوازدهم جمهوري اسلامي ايران روز گذشته طي حکمي عيسي کلانتري ، دبير ستاد احياي درياچه اروميه را به سمت معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست منصوب کرد؛ به گفته بسياري از کارشناسان و نمايندگان عيسي کلانتري عملکرد قابل قبولي از خود در ستاد احياي درياچه اروميه برجاي نگذاشته است.
وي از سال 1392 تا کنون سمت دبيري ستاد احياي درياچه اروميه را برعهده داشته است و در طول اين 4 سال بر اساس آمار و اطلاعات کارشناسي که از درياچه اروميه به دست آمده است شاهد کاهش سطح آب درياچه اروميه بوده ايم و به نوعي آن طور که بايد و شايد در طول اين چهار سال توجهي به احياي درياچه اروميه نشده است و خروجي جلسات اين ستاد تنها منتهي به حق الجلسه به مسئولين شده است و تغييري در روند بهبود وضعيت درياچه اروميه بوجود نيامده است.
** قاضي پور: خروجي جلسات ستاد احياي درياچه فقط "حق الجلسه" و "حق ماموريت" براي دولتي ها بوده
نادر قاضي پور نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص آخرين وضعيت درياچه اروميه و اقداماتي که دولت براي احياي آن انجام داده است گفت: وضعيت درياچه اروميه بيش از پيش درحالت نابساماني قرار گرفته و احياي اين درياچه که در دستور کار دولت بود به حاشيه رفته است، دولت بجاي احياي درياچه اروميه آن را به خاک سياه نشانده است.
وي با بيان اينکه اقدامات دولت بيشتر براي از بين بردن درياچه اروميه بوده است ، عنوان کرد: دولت براي احياي درياچه اروميه بجاي اينکه آب سدها را روانه درياچه کند، پساب ها و آب هاي آلوده کارخانه ها و شهرک هاي صنعتي را روانه درياچه کرده است و اين امر موجب از بين رفتن درياچه اروميه مي شود لذا بايد هرچه سريعتر دولت اقدام متناسبي براي احياي درياچه اروميه کند.
نماينده مردم اروميه در مجلس ادامه داد: در دولت جلسات زيادي را در راستاي احياي درياچه اروميه تشکيل داده اند و هزينه هاي زيادي هم براي تشکيل اين جلسات کرده اند، ولي خروجي جلسات ستاد احياي درياچه اروميه تنها حق جلسه و حق ماموريت براي دولتي ها و مسئولين بوده و همچنين از طرفي منجر به کاهش سطح آب درياچه نيز شده است.
**بهادري: ستاد احياي درياچه اروميه بجاي اروميه در تهران مستقر است/ اقدامات دولت براي احياي درياچه اروميه کافي نبوده است
سيدهادي بهادري نائب رئيس کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم اروميه نيز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در اين خصوص با اشاره به تشکيل ستاد احياي درياچه اروميه عنوان کرد: ستادي را متشکل از برخي افراد دولتي و کارشناسان محيط زيست براي احياي درياچه اروميه بنام ستاد احياي درياچه اروميه تشکيل دادند تا با همکاري و هم انديشي يکديگر اقدامات لازم را براي احياي درياچه اروميه انجام دهند ؛ ولي متاسفانه اين ستاد تا کنون اقدامات مثمر ثمري را از خود نشان نداده است.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به عدم مستقر شدن ستاد احياي درياچه اروميه در اين استان بيان داشت: ستاد احياي درياچه اروميه يکي از بزرگترين مشکلاتي که دارد مستقر شدن آن در تهران است در صورتي که اين ستاد بايد حضور ميداني در محل يعني استان آذربايجان غربي داشته باشد نه اينکه در تهران و به دور از پروژه جلسات متعددي را تحت اين ستاد براي احياي درياچه اروميه تشکيل دهيم؛ معلوم است در اين صورت وجود چنين ستادي براي احياي درياچه اروميه مثمر ثمر نخواهد بود.
بهادري تشکيل ستاد احياي درياچه اروميه را در آذربايجان غربي امري ضروري دانست و افزود: دولت اگر مي خواهد واقعا کمکي به احياي درياچه اروميه کند بايد مکان ستاد احياي درياچه اروميه را از تهران به اروميه انتقال دهد تا افراد با حضور ميداني در صحنه نظرات کارشناسي و مهندسي خود را براي احياي درياچه اروميه ارائه کنند.
با توجه به اظهارات نمايندگان مردم اروميه در خصوص ستاد احياي درياچه اروميه متوجه مي شويم که اقاي عيسي کلانتري عملکرد قابل قبولي را در ستاد احياي درياچه اروميه از خود بجاي نگذاشته است و از زمان شروع بکار وي تا کنون اقدامات قابل قبول و در خوري براي احياي درياچه اروميه انجام نشده است و تنها خروجي اين ستاد براي احياي درياچه اروميه حق الجلسه براي مسئولان و کاهش سطح آب درياچه بوده است.
حال اين سوال در ذهن ايجاد مي شود چرا شخصي که از خود در ستاد احياي درياچه اروميه کارنامه قابل قبولي برجاي نگذاشته است چگونه مي تواند تصدي يک سازمان عريض و طويلي بنام سازمان محيط زيست را برعهده بگيرد؟ آيا افراد و گزينه هاي ديگري براي تصدي اين سازمان در کشور و دولت وجود نداشته که آقاي روحاني از چنين شخصي براي حفظ محيط زيست کشور استفاده مي کند؟
حل معضل ريزگردها، آلودگي هوا، از بين رفتن تالاب ها، خشکي رودخانه ها و... را آيا مي تواند شخصي که نتوانست درياچه اروميه را احيا کند؛ در کشور حل کند، اگر اقاي کلانتري فردي توانمندي بودند مي بايست در وهله اول در طول چهار سال مديريت خود در ستاد احياي درياچه اروميه کارنامه قابل قبولي از خود ارائه مي داد و در وهله دوم تصدي چنين سازماني را که يکي از حياتي ترين سازمان هاي کشور است را بر عهده مي گرفت.
انتهاي پيام/